Kırma işlemi, yüksek bir protein elde etmek ve kabuk ile iç kısımları birbirinden ayrılması için tohumu parçalama işlemidir.
HUM Vals, Presleme ve ekstraksiyon proseslerinde uygun yağ ekstraksiyonun yapılabilmesi için yağlı tohum taneciklerini optimum incelikteki pullar haline geitirmek üzere tasarlanmıştır.
HUM Pişirme Tavası, yağlı tohumların mekanik presyon öncesi ihtiyacı olan yumuşatma, nem uçurma ve ısıtılmasını en iyi şekilde sağlamaktadır.
HUM YAĞ PRESİ ; pişirme tavasında uygun koşullara getirilen yağlı tohumların yağ presinde sıkılarak yağ ve küspe elde edilmesi içindir.
HUM Kek Kırıcı, preslenmiş kekin istenilen tanecik boyutuna getirilmesi amacıyla tasarlanmıştır.
HUM Kek Soğutucu, ön preslenmiş kekin solvent extraksiyon tesisinde işlenmeden evvel sıcaklığını düşürmek için tasarlanmıştır.
HUM Dikey Tip Kondisyoneri, başarılı bir sıcak kabuk alma öncesinde soyanın sıcaklığını ve rutubetini ayarlamak üzere dizayn edilmiştir.
HUM Tortulu Yağ Eleği, presten çıkan tortulu yağın dekantöre veya metalik filtrelere göndermeden önce yağ içindeki tortu oranını belli bir seviveye indirmek için tasarlanmıştır.