YAĞ MODİFİKASYONU

Turn-key basis contract...

YAĞ MODİFİKASYONU

KURU FRAKSİYONLAMA

HUM Kuru Fraksiyonasyon Tesisi, geniş soğutma yüzeyi alanı ve daha yüksek Olein verimi verdiği kanıtlanmış özel soğutma programı (soğutma eğrisi) ile iyi tasarlanmış bir tesisdir. Tesisin çalışması, üzerine kurulu yüksek otomasyonun sağladığı avantajlar sayesinde tek operatör tarafından yürütülebilir.

Yemeklik yağ işleminde, Kuru Fraksiyonasyon işlemi, yağın kontrollü bir şekilde soğutulmasını içerir ve böylece kristalizasyon sağlar. Palm yağı gibi bitkisel yağları kristalleştirme ile iki fraksiyona ayırır. Kalan sıvı fraksiyon (olein) daha sonra katı fraksiyondan (stearin) filtreleme veya santrifüj yoluyla ayrılır.

RBD (rafinelenmiş, ağartılmış, deodorize edilmiş) palm yağı, kristalizörlere beslenir ve ardından kontrollü soğutma ile işlenir. Eriyiğin kontrollü bir şekilde kristalleşmesi, kuru fraksiyonasyon prosesinin en önemli adımıdır ve bu prosesin başarısı, temel olarak, bileşen trigliseritinin faz davranışına dayanır. Soğutma paneli kullanarak geniş soğutma yüzey alanına sahip özel tasarımımız sayesinde, membran pres filtre ile filtrasyona en uygun olan sürekli kristal oluşumu elde edebilmektedir. Her kristalizör soğutma programı PLC sistemi ile kontrol edilmektedir.

Trigliserit ayrımı teorik olarak kristalleşme sırasında elde edilse de, ayırma aşamasının ürün verimini ve stearin kalitesini etkili bir şekilde belirlediği açıktır. Membran filtre presi genellikle yağ bulamacının filtrasyonu için kullanılır. Olein, süzüntü olarak filtreden geçerken stearin filtre kekinin bir parçası olarak tutulur. Olein verimi, stearin kekinin preslenmesiyle membran şişmesine yol açarak, maksimize edilir.

diagram