PRES ÜNİTESİ

Turn-key basis contract...

PRES ÜNİTESİ

HUM YAĞ PRESİ; pişirme tavasında uygun koşullara getirilen yağlı tohumların yağ presinde sıkılarak yağ ve küspe elde edilmesi içindir. Bir sonraki ekstraksiyon ünitesinin giriş koşullarına göre küspe içerisinde istenen oranda yağ bırakılır. Presten çıkan tortulu yağ, HUM Yağ Tortu Eleğine gönderilir. HUM Yağ Presinden ayrılan yağlı kek ise HUM Kek Soğutucusuna gönderilir.

HUM Yağ Soğuk Presi, tohumu düşük sıcaklıkta sıkmak için veya ön ısıtma yapmadan tek presle sıkma için tasarlanmıştır.

HUM Yağ Final Presi, sonrasında Ekstraksiyon teknolojisinin uygulanmadığı, tek presle sıkma işlemi için tasarlanmıştır.

HUM Ön Presyon, Ekstraksiyon teknolojisinin uygulandığı veya bir sonraki pres operasyonları için, HUM Yağlı Tohum Hazırlama prosesinde ön sıkma için tasarlanmıştır.

HUM’un araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin son ürünü olan yeni model Yağ Vidalı Preslerinde yapılan değişiklikler ve yenilemelerle,

  • Kullanım kolaylığını ve güvenliği geliştirdik,

  • Kullanım ömrünü uzattık ve işletme maliyetini düşürdük,

  • HUM Yağ Preslerinin daha az bakım ile daha az bakım maliyetini sağladık.

Daha fazla bilgi için broşürlerimizi inceleyebilirsiniz:

Press Broşür

pressing-slide
pressing-slide
pressing-slide
pressing-slide
pressing-slide
pressing-slide
pressing-slide
pressing-slide
pressing-slide
pressing-1
pressing-2
pressing-3
pressing-4
pressing-5
pressing-6
pressing-7

HUM YAĞ PRESİ

HUM

Küspede kalacak yağ oranının ve kapasitenin doğruluğunun sağlanmasında pres konstrüksiyonunun çok önemli rolü vardır. Helezonlar ve koniklerin, kafes bıçak ve sıyırgı bıçakları dizaynı, malzemesi, ömrü kritik önemdedir. Bunun yanı sıra sıkıştırma işlemini gerçekleştiren gücün elde edildiği motor, redüktör, kayış-kasnak, pres ana mili, yataklar ve gövde komple en ileri teknoloji ve mühendislik çalışmaları sonucu geliştirilerek ihtiyaca en iyi cevap verecek hale getirilmiştir.

HUM Yağ Presi Broşür

UYGULAMA Tam Pres Ön pres
Model NYP 15F NYP 30F NYP 45F NYP 60F NYP 05 NYP 15 NYP 30 NYP 45 NYP 60 NYP 90
Kapasite (ton/gün) Ayçiçeği, Kanola 25-35 40-60 60-80 80-100 30-50 130-150 250-300 350-450 500-600 700-900
Soya, Pamuk 50-60 80-100 120-150 160-180
Küspede kalan yağ (%) 6-8 6-8 6-8 6-8 18-20 18-20 18-20 18-20 18-20 18-20
Ana motor gücü (kW) 75 160 250-315 315-355 55 110 250 400 500 800
Genel Boyutlar NYP 05 NYP 15 NYP 30 NYP 45 NYP 60 NYP 90
Uzunluk (mm) 3600 5000 5000 5900 7200 8500
Genişlik (mm) 1000 1100 1100 1200 1400 1500
Yükseklik (mm) 1350 1600 1600 1600 1700 1800
Ürün giriş yüksekliği (mm) 1800 2050 2050 2050 2200 2300
Ağırlık (kg)* 5.000 11.300 12.400 16.000 25.000 28.000

* Ana motor dahil değildir

HUM YAĞ PRESLERİNİ AYRICALIKLI KILAN ÖZELLİKLER

  • PLANET REDÜKTÖR, Sessiz çalışma,sonsuz ömür ve yüksek verim garantisi sağlayan, yağ soğutma sistemi ile soğutulmuş yağ sirkülasyonlu çalışan düşük yağ sarfiyatlı PLANET REDÜKTÖR kompakt bir hacimde en verimli, sessiz ve titreşimsiz çalışmayı garantiler. Güç aktarma sisteminin en kritik elemanı olan redüktörlerde hasarsız ve bakımsız, sonsuz ömür elde edilerek verimlilik arttırılmıştır. Redüktörler pres gövdesine flanşlı bağlantılıdır ve direkt güç aktarımı sağlamaktadır. Zor şartlara dayanıklı son teknoloji ürünü bir redüktördür.

  • HELEZON ve TAKOZLAR, Isıl işlemle dayanıklılığı artırılmış özel alaşımlı malzeme ile 4-5 mm sert kaplama yapılmış HELEZONLAR ve KONİKLER presten en fazla verimi alacak şekilde dizayn edilmiş olup, en uzun ömre sahip olacak malzemelerden imal edilerek, özel işleme tabi tutulmuşlardır. Yüzeyler, yüksek sertlik değerlerine çıkarılarak uzun ömür sağlanmıştır.

  • FREQUENCY CONTROLLED FEEDING SCREW, The feeding screw of which revolution is frequency controlled, ensuring maximum feeding depending on the property of the material; revolution of the feeding screw is adjusted frequency controlled and thus maximum capacity operation of the press is ensured. Feeding screw is driven by a reducer motor.

  • FREKANS KONTROLLÜ BESLEME HELEZONU, Devir ayarı frekans kontrollü yapılan malzemenin özelliğine göre maksimum beslemeyi sağlayan BESLEME HELEZONU. Preste besleme helezonu devri frekans ayarı ile yapılmakta ve presin maksimum kapasitede çalışması sağlanmaktadır. Besleme helezonu bir redüktörlü motordan hareket almaktadır.

  • DAİMİ SU SİRKÜLASYONU sistemi ile soğutularak en iyi verimi sağlayan MİL. Pres ana mili delinmiş ve daimi soğutma suyu sirkülasyonunu sağlayacak şekilde paslanmaz boru ve özel salmastralı bir soğutma sistemi ile donatılmıştır.

  • HİDROLİK KAFES AÇMA SİSTEMİ, Kafes açma ve kapama gerektiğinde hiç zorlanmadan ve zaman harcamadan güçlü bir teleskobik piston ve elektrikli hidrolik güç ünitesi vasıtasıyla rahatlıkla kafesleri açmaya ve kapamaya yarayan sistem.

  • KEK KIRICI, (opsiyonel) presin çıkış bölümüne monte edilerek keki daha küçük parçalara ayıracak şekilde tasarlanmıştır, bu uygulama taşıma ve kapasite açısından kolaylık sağlar. Üstelik ekstraktörün daha verimli çalışmasına yardımcı olur ve kek parçaları için tek tip boyut sağlar.

PRES İÇİN YEDEK PARÇALAR

HUM

Sert kaplamalı parçalar; özel kaynak teknikleriyle ve özel alaşımlar kullanılarak, yüzeyde istenilen kalınlıkta ve aşınmaya dirençli yapıya getirilmiştir. Preste aşınmaya maruz kalan helezon, konik, kafes bıçakları gibi parçalar HUM tarafından 18 aylık garanti ile temin edilebilmektedir. HUM, bu teknolojinin uygulanmasında, sert kaplamalı yedek parça üretiminde uzmanlaşmış ve sektörde yüksek deneyimi olan "T-1 Ada" firması ile işbirliği içindedir.

  • Tek parça üzerinden işleme ve sağlam yapı

  • Yüksek sıcaklık altındaki kaynak fırınında robot ile sert kaplama işlemi

  • 4-5 mm’lik sert yüzey kalınlığı

  • Özel kaynak prosesi ile parça yüzeyinde zırh kaplama ile, aşınma ve korozyona karşı yüksek direnç

  • Taşlanmış ve parlatılmış yüzey

  • Diş açılarak delinmiş (kolay montaj)

  • Milin korunması için viton veya paslanmaz çelikten sızdırmazlık yuvası

HUM PİŞİRME TAVASI

HUM

Yağlı tohumlar, daha iyi kek elde edebilmek ve yağ üretkenliği arttırmak amacıyla önce tavalarda pişirilmelidirler. Sıcaklığın yükselmesi ile serbest kalan rutubet bacadan dışarıya atılır. Tavadaki tohum sıcaklığının ayarlanmasıyla, presleme işleminden önce elde edilmesi gereken optimum tohum özellikleri sağlanmış olunur. Pratikte, pişirme tavasının çapı, ısıtma yüzey alanı, buhar basıncı ve pişirme süresi bilgileri presin kapasitesine göre belirlenir.

Daha fazla bilgi için broşürlerimizi inceleyebilirsiniz:

HUM Pişirme Tavası Broşür

  • 35 ile 1.500 ton/gün kırılmış/pullanmış yağlı tohum giriş kapasitesi.

  • HUM Pişirme Tavası, presleme veya pullama işleminden önce yağlı tohumların pişirilmesi ve/veya kondisyonlanması için tasarlanmıştır.

  • Özel tasarlanmış ve güçlü karıştırıcı kanatlar sayesinde iyi karıştırma kabiliyeti, düşük tüketim yükü.

  • Montajlı teslimat, sahada basit ve kolay kurulum

  • Dünyanın en iyi akredite kuruluşlarından alınan CE sertifikası.

  • PLC üzerinden sıcaklık kontrolü ve seviye kontrolü sayesinde optimum buhar tüketimi

Model NYT 22-5 NYT 24-6 NYT 30-7 NYT 30-8 NYT 35-9 NYT 35-10 NYT 40-9 NYT 50-12
Tava Çapı (mm) 2200 2400 3000 3000 3500 3500 4000 5000
Kat Sayısı 5 6 7 8 9 10 9 12
Isıtma Alanı (m²) 19 27 50 56 86 96 113 235
Ana Motor (kw) 18,5 22 45 55 90 110 110 200
Dış Ölçüler (mm) Motor ve redüktör hariç Ø2600x3940 Ø2800x4010 Ø3550x7680 Ø3500x8500 Ø4300x10500 Ø4300x11320 Ø4800x10500 Ø5800x13000
Ağırlık (kg) 8.000 11.000 25.000 28.000 41.000 46.000 65.000 110.000

PİŞİRME İŞLEMİNDE YAĞ VERİMİNİ ETKİLEYEN DEĞİŞİKLİKLER;

  • Tohum yapısında dağılmış olan yağın sıcaklığın etkisi ile kümeler halinde birleşerek akışları kolaylaşır.

  • Yağın viskozitesi azalarak akıcılığı artar ve tohumdan ayrılması kolaylaşır.

  • Tohumdaki proteinli maddelerin su ve sıcaklığın etkisi ile pıhtılaşması ve tohum dokusunun yağı dışarı kolay veren bir yapıya kavuşması sağlanır.

  • Water surrounding oil clusters is removed with the dehumidifying

  • Yağ kümelerinin etrafını saran su, tohumdan nem alma ile uzaklaştırılmış olur.

  • Tohumdaki nem oranı 3,5-4 civarına düştüğü için presin faydalı kapasitesi artmış olur.

HUM PİŞİRME TAVALARINI AYRICALIKLI KILAN ÖZELLİKLER;

  • HELİSEL DİŞLİ REDÜKTÖR, uzun ömür ve yüksek verim garantisi.

  • KARIŞTIRICI KANATLAR, Çekirdeklerin tava çevresinde birikmesini engelleyecek şekilde eğimli olarak dizayn edilmiş kanat uçları. Tava yüzeyi ile 35 derece açılı olarak işlenmiş ve tava tabanında yağlı tohum bırakmayacak ve tava saçlarını deforme etmeyecek şekilde tasarlanmıştır. İki parçalı olarak güçlü bir konstrüksiyonla birleştirilmiş KARIŞTIRICI KANATLAR.

  • RUTUBET ALMA SİSTEMİ, ,Döküm gövdeli paslanmaz kanatlı havalandırma fanı vasıtasıyla tavanın her gözünden ayar klapeli çıkışlarla bağlantılı rutubet alma bacası bulunan sistem.

  • HAZNE BİRLEŞTİRME, Tava buhar haznesi alt ve üst saçlarının birbirine kalın etli borularla birleştirilmesi.

  • KAYNAK TESTİ, Uzmanlar tarafından basınçlı kaplar yönetmeliğine uygun yapılan BASINÇ TESTİ ve PENETRANT-ULTRASON-RADYOGRAFİK KAYNAK TESTLERİ ve dünyada kabul görmüş akredite kuruluşlardan alınan CE belgesi.

HUM YAĞ ELEĞİ

HUM

Presten çıkan tortulu yağı filtre etmek üzere dekantöre veya metalik filtrelere göndermeden önce yağ içindeki tortu oranını belli bir seviyeye indirmek için HUM Yağ Eleği kullanmak gerekir.

Yağ eleği tortunun özel kesitli paslanmaz tel elekler vasıtasıyla yağdan ayrılarak helezonla dışarı atılmasını sağlayan bir ekipmandır

Bu özel kesitli tel elekler yağ seviyesinin üstünde ve sabit olarak yerleştirilmiştir. Prizmatik yağ tankının dibinde biriken tortu paletli sıyırıcılarla elekler üzerine alınır.

Daha fazla bilgi için broşürlerimizi inceleyebilirsiniz:

HUM Yağ Eleği Broşür

MODEL HSCT 10 HSCT 15 HSCT 25 HSCT 40
Kapasite (ton/gün) 125 150 250 400
Genel Ölçüler (mm) 3900 x 1000 x 1300 3900 x 1400 x 1500 5000 x 1500 x 1700 5000 x 2000 x 2000
Yağda Kalan Tortu Oranı (%) 3 – 5
Ağırlık (kg) 2.000 2.300 3.300 4.100
Motor Güçleri (kW) 1,5 + 3 2,2 + 4 4 + 5,5 5 + 7,5

ÜSTÜNLÜKLERİ

ÖZEL ÜÇGEN PROFİLLİ TEL ELEKLER

V-profil paslanmaz tel elek uygulamaları ince geometri ve küçük tel genişliği sayesinde optimum elek alanı sağlar. Büyük profil yüksekliklerinden dolayı, V-profil teller özellikle yüksek bir rijitliğe ve dolayısıyla uzun bir hizmet ömrüne sahiptir.
Profilin konisi, aynı zamanda büyük tıkanmayı önleyen küçük bir drenaj sağlar. Bu nedenlerle ve uzun yıllara dayanan deneyimler sonucunda eleklerin özellikle tortulu yağ filtrasyonu uygulamak için uygun olduğunu vurgulamak isteriz.

UYGUN AKIŞ DÜZENİ

Tortulu yağ girişi, yağ ve tortu çıkışları, redüktör-motor grupları fabrika yerleşim durumuna uygun olarak dizayn edilebilir. Operatörün güvenliği için tanklar tamamen kapalıdır ve yağın kalitesini koruyan ve buharların yayılmasını önler.

SORUNSUZ ÇALIŞMA

Kendi kendini temizleyen üçgen profilli tel elekler yağı verimli bir şekilde boşaltır ve elekleri temizlemeye gerek yoktur. Az sayıda hareketli parça, sağlamlığı kanıtlanmış zincir, sıyırıcı tasarımı sorunsuz ve düzenli çalışmayı garanti eder

KOLAY BAKIM

Tankların bakımı için her bölümüne iyi bir erişim sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Menholler fabrikanın yerleşimine uygun konumlara konulur.

SAĞLAM TASARIM

Sıyırıcı sistemi, zincirin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için çift yaylı zincir germe sistemi gibi özelliklere sahiptir.

TORTU BOŞALTMA KONVEYÖRÜ

Kalıntıda kalan yağı daha yüksek bir oranda geri kazanmak için atık deşarj konveyörüne paslanmaz tel ızgaralı bir vidalı pres bölümü yerleştirilir.

hum-pressing
hum-pressing

HUM KEK KIRICI

HUM

Solvent Ekstraksiyon işleminden önce önemli bir aşama yağ presinden çıkan kekin istenilen parça büyüklüğü/boyuta getirilmesidir. Böylelikle solvent ekstraksiyon ünitesindeki ekstraktörün verimliliği arttırılır. Bu işlem için HUM Kek Kırıcı kullanılmalıdır.

İleri teknoloji ürünü olan HUM KEK KIRICI üstünlükleri;

Daha fazla bilgi için broşürlerimizi inceleyebilirsiniz:

HUM Kek Kırıcı Broşür

  • 100-750 ton / gün kırma kapasitesi

  • Kullanım kolaylığı ve maksimum güvenlik

  • Düşük işletme maliyeti ile uzun ömür

  • Daha az bakım ve bakım maliyeti

  • Sağlam monoblok gövde

  • Uzun çalışma ömürlü yataklamalar

Tip HCBR 10 HCBR 20 HCBR 30 HCBR 50
Kapasite (ton/gün) 100-150 200-300 300-500 500-750
Ana Motor Gücü (kW) 7,5 11 11 18,5
U x G x Y (mm) 1250x1100x1300 1450x1300x1300 1500x1300x1300 1650x1450x1300

HUM KEK SOĞUTUCU

HUM

Presten çıkan yağlı kek sıcaklığı ekstraksiyonda işlenemeyecek kadar yüksek durumdadır. Kekin ekstraktöre girebilmesi için sıcaklığının 50-55’C ‘ye düşürülmesi gerekmektedir. Birçok yağlı çekirdek kekinin soğutulması için yatay tip, paletli, sabit özel kesit elekli, aspirasyon sistemli Kek Soğutucular kullanılmaktadır.

Daha fazla bilgi için broşürlerimizi inceleyebilirsiniz:

HUM Kek Soğutucu Broşür

Tip HCC-V 10 HCC-V 20 HCC-V 30 HCC-V 50
Kapasite (ton/24saat) 100 200 300 500
Ana Motor (kW)) 7,5 15 18,5 22
UzunlukxGenişlikxYükseklik (mm) 2000x1500x4800 2400x2400x5000 3000x3000x5200 2400x2400x6900